Els sindicats alerten que Ryanair vol tancar la seva base de Girona

Ryanair confirma el tancament de la seva base a l'aeroport de Vilobí
Ryanair planeja deixar la base de Girona. Foto: laselva360

Els sindicats USO i SITCPLA alerten que la companyia irlandesa de vols de baix cost Ryanair planeja tancar la seva base de Girona segons avança l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i publiquen diversos mitjans. El tancament encara no tindria data tot i estaria motivat per l’endarreriment de l’entrega dels avions Boeing 737 Max, la pujada del cost del combustible i l’increment dels salaris de la plantilla.

El possible tancament de la base de l’aeroport de Vilobí encara no tindria una data concreta. No és el cas de les bases que la companyia té a Las Palmas i Tenerife Sur, que s’ha anunciat per al proper 8 de gener. Segons l’ACN, la intenció de l’empresa s’ha sabut en una mediació amb els sindicats convocada per Servei d’Intermediació i Arbitratge en la qual s’havia de començar a negociar el conveni col·lectiu dels tripulants de cabina. Davant del que els sindicats consideren una “amenaça” han anunciat aturades per al mes de setembre.

Ryanair també vol acomiadar personal que, segons aquests sindicats, afectarien als empleats que porten més temps a la companyia. De fet, fa unes setmanes la aerolínia va anunciar que es veu obligada a “replantejar la propera temporada d’hivern i la de l’estiu 2020 per l’endarreriment de l’entrega de 30 nous aparells. L’entrega d’aquests avions va quedar paralitzada fa uns mesos després de la caiguda de dos d’aquests models que van provocar la mort de 300 persones.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*