Els veïns dels Pins de Blanes reclamen solucions al problema de l’oci nocturn

Concentració Per uns barris segurs
Concentració Per uns barris segurs. Foto: laselva360

Uns 300 veïns s’han manifestat aquest divendres al vespre pels carrers de Blanes per reclamar una solució als problemes d’incivisme i als aldarulls de la zona d’oci nocturn. Amb crits de “queremos descansar” i “por un barrio seguro”, els manifestants han sortit de davant de l’Ajuntament després de llegir un manifest i han arribat fins a la rotonda dels focs, a l’encreuament amb la carretera que va fins a Lloret, on s’ha dissolt la concentració.

Ana Soteras, portaveu de la plataforma Per uns barris segurs, ha explicat a laselva360 que el que reclamen a l’Ajuntament són solucions per un problema que ja dura massa temps:

“Les reivindicacions principals que fem és que volem tranquil·litat i seguretat en els barris en els que estem vivint. Perquè hi ha molta inseguretat, molts aldarulls a la nit a la zona d’oci. Però coses molt greus. La via pública és d’ells [de l’Ajuntament] i ells són els que han de trobar la solució la via pública”.

Soteras explica la problemàtica amb la que es troben els veïns del barri dels Pins:

“Ens trenquen vidres, ampolles, borratxeres contínues, comes etílics, venda d’estupefaents, crits tota la nit, trencadisses de cotxes, dels retrovisors, dels vidres, dels parabrises. A més el soroll continu, baralles, fins i tot ganivetades i alguna violació. I això és tan desagradable i portem anys i anys i fins ara que hi ha hagut un grupet de veïns que hem dit prou, fins aquí. Ja n’hi ha prou. A més, allà hi ha un hotel, hi han allotjaments d’ús turístic que paguen uns impostos i no els poden llogar perquè els turistes no s’hi volen estar. Son complexes amb piscina molt macos però com que aquesta gent salta dintre, l’endemà diumenge al matí et trobes de tot en aquest recinte: ampolles trencades a la piscina, preservatius, defecacions, vòmits, algun per allà estirat. És un desastre.”

Ana Soteras també ha confirmat que el mes vinent la plataforma es constituirà en una entitat per tal de millorar les converses amb el consistori.

Manifestació per reclamar solucions als problemes de la zona d'oci nocturn de Blanes
Manifestació per reclamar solucions als problemes de la zona d’oci nocturn de Blanes. Foto: laselva360

Declaració institucional del consistori

L’Ajuntament de Blanes finalment no s’ha adherit a la mobilització però hores abans ha fet pública una declaració institucional a la que s’han adherit tots els partits que tenen representació al consistori, les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera i la Plataforma Per uns barris més segurs.

En la declaració, l’Ajuntament demana unitat i “se solidaritza amb la problemàtica que estant patint els veïns i veïnes del municipi” o, al mateix temps, demana ” que se segueixi sumant esforços de totes les parts implicades” per trobar una solució i fer compatible el descans dels veïns amb l’oci nocturn”.

La declaració institucional també defensa la tasca de la Policia Local ” no tan sols en la contenció d’aquesta problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació”. El consistori incideix en “la manca d’efectius provocada principalment per les jubilacions, però també per no haver pogut incorporar nous agents a temps”.

Per altra part, el consistori demana a la Generalitat “una major implicació que es tradueixi en més presència dels Mossos d’Esquadra i de la Brigada Mòbil”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*