En marxa la 29a edició del circuit gironí de cros

Roda de premsa Circuit Gironí de Cros
Roda de premsa Circuit Gironí de Cros

La comarca de la Selva tornarà a ser un dels territoris de la demarcació que més proves acolliran del circuit gironí de cros. Santa Coloma de Farners (3 de novembre), Sant Hilari (10 de novembre), Riudellots de la Selva (24 de novembre), Vidreres (12 de gener) i Caldes de Malavella (19 de gener) són les cinc poblacions selvatanes que acolliran proves del circuit gironí de cros que s’ha presentat aquest dimarts a la seu de la Generalitat a Girona.

En el calendari presentat també inclou la celebració del 29è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i del 16è Trofeu Diputació de Girona. La primera prova del circuit gironí de cros tindrà lloc a Olot el pròxim 27 d’octubre i la darrera es farà el 19 de gener a Caldes de Malavella, dia en què tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos. Pel que fa la Cloenda del Gran Premi Consell Comarcal de la Selva es farà el dia 12 de gener a Vidreres.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha dit que el circuit gironí de cros “ajuda a la promoció dels pobles i és un exemple de com les administracions ens posem d’acord”.

“Nosaltres ho veiem com una promoció de l’esport, del cros, del municipi i de l’economia municipal. Tota la gent que ens visita al final fa ús de la restauració o dels serveis que té el municipi”.

Per la seva part, el diputat d’esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha coincidit amb Balliu respecte al treball plegat de les administracions i ha explicat que el cros “és important perquè té un retorn econòmic. És un honor que les comarques gironines es converteixin en un destí turistic excel·lent”. “L’esport és una escenari social per excel·lència. Significa treball, disciplina i treball en equip, valors que hem d’inculcar als joves”, ha afegit.

El director dels Serveis Territorials d’Esports de la Generalitat, Pep Pujols, s’ha referit al cros com “una posta a punt per a les competicions” i ha destacat que “per aquestes proves han passat atletes que ara competeixen a alt nivell, com Àngel Mullera”.

Precisament l’atleta olímpic de Lloret de Mar ha apadrinat l’acte. Mullera ha dit que el cros gironí “té una gran culpa” de que ara es dediqui a l’atletisme de manera professional.

“Vaig estar dos anys fent futbol i atletisme i al final em vaig decidir per l’atletisme. I molta culpa la té el cros per aquests valors que s’esmentaven en la roda de premsa, pel que comportava, pels amics que vaig aquells anys. És un esport molt net, en el futbol ja estava en una edat -13 i 14 anys- que s’embrutava una mica depenent dels camps que anaves a jugar i l’atletisme em va enganxar gràcies al circuit gironí. Després van venir els campionats de Catalunya i Espanya i tota la resta. Però aquí va començar tot”.

Mullera ha confirmat que aquest serà el seu darrer any com a esportista professional. També ha explicat que ja treballa amb l’objectiu dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*