ERC diu que “és fals” que hagin malgastat el pressupost de Santa Coloma

El portaveu d'ERC Joan Martí en un acte electoral. Foto: ERC
El portaveu d'ERC Joan Martí en un acte electoral. Foto: ERC

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Santa Coloma de Farners ha emès un comunicat en el que afirma que “és fals que ERC hagi malgastat el pressupost de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners”.

Aquesta és la  resposta a un altre comunicat que JuntsxCat -soci de govern d’ERC a l’Ajuntament- va emetre dissabte passat en el que acusava els republicans d’una mala gestió econòmica durant els anys que van estar al capdavant del consistori i denunciava pals a les rodes per tirar endavant diversos projectes.

En el comunicat, ERC diu que és “rotunda i interessadament fals” que el govern de Joan Martí hagi malgastat el pressupost i ara no hi hagi diners per fer front a l’augment de sou dels treballadors previst després de l’aprovació de la Relació Valorada de llocs de Treball, “tal com demostra un informe dels serveis econòmics del consistori”.

Esquerra explica que al ple del passat mes de juliol es va donar compte de l’execució del pressupost durant el primer semestre. Afirmen que llavors la situació dels comptes municipals era “la idònia per a qualsevol Ajuntament, amb més ingressos que despeses”. El que sí reconeixen els republicans és que, quan encara eren al govern, ja van comprometre la despesa de la Festa Major i de bona part de la Festa de la Ratafia, però diuen que “si l’alcadessa considera que això és malgastar els diners, ho haurà d’explicar davant dels veïns i les entitats”.

Des d’ERC també defensen que han fet “una gestió econòmica sensata, coherent i respectuosa amb la legalitat”. “S’ha reduït el deute, s’ha doblat el resultat pressupostari positiu, s’han complert els indicadors d’estabilitat econòmica i s’han deixat unes finances municipals sanejades”, afegeixen.

Els republicans acaben el comunicat explicant que si el govern volia complir amb els treballadors “no haurien d’haver suspès l’acord de ple i fer modificacions de crèdit tal com es va fer per suplementar el sou de l’alcaldessa i dels regidors en lloc de dir que no hi havia diners”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*