ERC guanya les eleccions generals a la Selva

Col·legi electoral a Blanes. Foto: Aj. Blanes
Col·legi electoral a Blanes. Foto: Aj. Blanes

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha estat la guanyadora de les eleccions generals d’aquest diumenge a la comarca de la Selva. Els republicans s’han imposat a 15 dels 26 municipis de la comarca mentre que la segona força en número de vots ha estat el PSC, que ha guanyat a les dues poblacions a més habitatants de la comarca, Blanes i Lloret de Mar. En canvi, Junts x Catalunya, amb poc menys de 300 vots en el total de la comarca que el PSC, ha aconseguit posicionar-se com el partit més votat a 8 municipis selvatans.

ERC ha aconseguit un total de 22.104 sufragis. El PSC ha estat votat per 16.411 persones i Junts x Catalunya ha obtingut el suport de 16.165 electors. En Comú – Podem – Guanyem ha estat la quarta força a la comarca amb 10.469 vots. Segueixen Ciutadans amb 8.712 sufragis i a força distància han quedat PP (2.815 vots), Vox (2.701 suports) i Front Republicà (2.600 vots).

La participació mitjana ha estat del 77,74%. El municipi amb més participació ha estat La Cellera de Ter amb un 86.59% d’electors que han anat a votar i la que menys moviment ha registrat ha estat Lloret de Mar que amb prou feines ha superat el 70%.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*