ERC guanya les eleccions municipals a la comarca de la Selva

Paperetes electorals. Foto: laselva360
Paperetes electorals. Foto: laselva360

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha estat la formació política que més representació ha obtingut a la comarca de la Selva en les eleccions municipals d’aquest diumenge 26 de maig. La formació independentista ha obtingut 103 regidors entre tots els consistoris en els que ha tret representació.

Tot i haver obtingut un major número de regidors, els republicans no han estat la formació més votada a la comarca. Junts per Catalunya ha obtingut un total de 18.415 vots mentre que ERC ha obtingut 17.785. Aquest fet afectarà a la composició política del Consell Comarcal de la Selva, on la força majoritària ha estat Junts per Catalunya i, per tant, serà la que tingui més consellers a l’ens.

La segona força política selvatana -i a molt poca distància- ha estat Junts per Catalunya, que ha aconseguit una representació total de 91 regidors. Com a tercera força comarcal se situen els Indepents de la Selva, amb un total de 43 regidors. La quarta força amb més representació a la comarca és el PSC, amb 23 regidors i la cinquena En Comú amb 9 regidors. Empatats a 8 regidors han quedat la CUP i Ciutadans.

Destaquen també el número de regidors que han obtingut dos grups independents.  A Tossa de Mar, Endavant Tossa – FIC aconsegueix 3 regidors i a Fogars de la Selva, Independents per Fogars es queda amb 6 regidors.

ERC ha aconseguit guanyar a poblacions com Breda, Hostalric i Santa Coloma de Farners. A Hostalric hi ha hagut un tomb polític i ERC ha aconseguir la majoria absoluta del plenari amb 8 regidors, fet que suposa la pèrdua de l’alcaldia per Josep Antoni Frias. A Blanes s’ha donat una situació curiosa i alhora complicada, ja que ERC ha empatat a 5 regidors amb el PSC i En Comú.

Per la seva banda, Junts per Catalunya ha aconseguit guanyar les eleccions a municipis importants de la comarca com Lloret de Mar o Vidreres. En aquest últim municipi, Jordi Camps ha aconseguit la majoria absoluta. Els antics convergents també han guanyat a Anglès, Amer i Caldes de Malavella.

La participació a la comarca ha estat molt alta, del 70,06%. El municipi amb més participació ha estat Brunyola amb un 87,88% i el que menys electors ha aconseguit mobilitzar ha estat Lloret de Mar, que ha registrat una participació del 54,39%.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*