ERC i Junts per Catalunya empaten al Consell Comarcal de la Selva

Ple del Consell Comarcal de la Selva. Foto: CC Selva
Ple del Consell Comarcal de la Selva. Foto: CC Selva

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxC) han estat les dues forces polítiques més votades a la comarca de la Selva en les eleccions municipals d’aquest diumenge. ERC ha guanyat als exconvergents en número de regidors als 26 plenaris de la comarca però els del partit de Puigdemont han estat els que més vots han obtingut en el conjunt de la comarca de la Selva. I aquesta última dada és la que es fa servir a l’hora de calcular el número de representants dels Consells Comarcals.

Junts per Catalunya ha obtingut un total de 18.415 vots, seguida d’ERC, que ha obtingut 17.785 vots. El grup d’Independents de la Selva, fins ara socis de govern de CiU, ha obtingut 8.788 vots, seguit dels socialistes, amb 8.486 vots. La resta de formacions que tindran representació a l’administració comarcal durant el mandat 2019-2023 són En Comú Guanyem (ECG), amb un total de 4.744 vots; Ciutadans, amb un total de 4.326 vots, i la CUP, que ha obtingut 3.259 vots.

Amb aquests resultats, la composició del proper Consell Comarcal de la Selva quedarà de la següent manera: 10 consellers de Junts per Catalunya (CiU en tenia 11); 10 d’ERC (tenien 7 el mandat anterior); 5 d’Independents de la Selva (es mantenen igual); 4 del Partit Socialista (en tenien 3); 2 d’En Comú Guanyem (ICV en tenia 1); 1 de la CUP (es manté igual) i, finalment, 1 de Ciutadans (es manté igual). El Partit Popular queda fora del Consell Comarcal de la Selva aquest mandat.

Consell Comarcal de la Selva 2019 – 2023. Font: Comunicació CC Selva

Aquesta distribució de forces obligarà als dos guanyadors a negociar amb els grups minoritaris per constituir el govern del Consell Comarcal i escollir el nou president de l’ens. Junts per Catalunya podria reeditar el pacte amb els Independents de la Selva però tot i així no obtindrien la majoria absoluta pel creixement d’ERC. Sembla doncs, que En Comú Guanyem i la CUP podrien tenir la clau de la governabilitat del Consell Comarcal per als propers quatre anys. Tampoc es pot descartar totalment un pacte de les dues forces majoritàries: Junts per Catalunya i ERC.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*