ERC torna a guanyar les eleccions generals a la Selva però perd suports respecte el 28A

ERC guanya les eleccions a la Selva. Col·legi electoral de Blanes. Foto: Aj. Blanes
ERC guanya les eleccions a la Selva. Col·legi electoral de Blanes. Foto: Aj. Blanes

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tornat a guanyar a la comarca de la Selva les eleccions generals que s’han celebrat aquest diumenge.

Els republicans, però, han perdut suports respecte als comicis del passat 28 d’abril. Llavors van obtenir 22.104 vots a la comarca, sent la força més votada a 15 municipis i aquest diumenge la xifra ha estat de 18.307, gairebé 3.800 vots menys que fa uns mesos, passant a ser l’opció amb més suports a 10 municipis selvatans. ERC ha guanyat les eleccions a poblacions com Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva o Tossa de Mar.

Aquesta tendència de vot és la que s’ha donat arreu del país, on ERC ha tornat a guanyar les eleccions però ha perdut dos escons al Congrés respecte a l’abril.

La segona força més votada ha estat Junts per Catalunya però a molt poca distància. La formació de Carles Puigdemont ha obtingut un total de 16.694 vots -poc més de 500 que en els anteriors comicis- i ha guanyat a 13 municipis, entre ells Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Anglès. D’aquesta manera, Junts per Catalunya arrebata el segon lloc al PSC, que el 28A va ser la segona força més votada.

El PSC, per la seva banda, ha estat la tercera força més votada amb 13.500 vots, 3.000 menys que a l’abril. Els socialistes han estat l’opció més votada a Blanes i Lloret de Mar. Per la seva banda, En Comú – Podem ha guanyat les eleccions a Fogars de la Selva i és la quarta força política de la comarca amb 9.400 vots, un miler menys que al mes d’abril.

La cinquena força més votada a la comarca de la Selva ha estat la CUP, que es presentava per primera vegada a unes eleccions generals. Tot i no aconseguir finalment cap diputat a la demarcació, han aconseguit un total de 5.430 vots. Per la seva banda, VOX gairebé ha duplicat els suports passant de 2.701 sufragis a 4.659 a tota la comarca, amb percentatges de vot destacats com el 10,38% de Fogars de la Selva, el 9,84% de Lloret de Mar o el 7,55% de Sils.

Per la seva part, el Partit Popular ha millorat resultats a la comarca, seguint la tendència de l’Estat. Ha passat d’obtenir 2.815 vots a 4.049, convertint-se en la setena força política comarcal. C’s, per la seva banda, s’enfonsa fins al vuitè lloc i ha obtingut el suport de 3.809 votants, quan a l’abril en va obtenir 8.712.

Participació a la baixa

La participació en les eleccions d’aquest diumenge ha sigut inferior a les del 28 d’abril. A la comarca de la Selva han anat a votar el 72,42% dels electors mentre que el passat 28 d’abril ho van fer el 77,75%, més d’un 5% que aquest diumenge.

El municipi de la Selva amb més partipació ha tornat a ser La Cellera de Ter on ha anat a votat el 82,92% del cens, 4 punts per sota de fa uns mesos. La població amb menys moviment d’electors també ha tornat a ser la mateixa que a les eleccions del 28A: Lloret de Mar amb una xifra del 63,05%, gairebé 7 punts menys.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*