Estudi del comportament del mosquit tigre al Marimurtra

Trampes Mosquit tigre a Marimurtra
Trampes Mosquit tigre a Marimurtra. Foto: Fundació Carl Faust

La Fundació Privada Carl Faust -propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes- ha engegat un estudi per conèixer millor el comportament del mosquit tigre. L’estudi és fruit d’una col·laboració amb un equip de científics del Centre d’Estudis Avançats de Blanes i la Universitat Pompeu Fabra.

L’estudi es basa en realitzar la captura de mosquits tigre adults mitjançant trampes amb l’objectiu de conèixer millor la distribució i l’estacionalitat de les poblacions de mosquits, inclosos el tigre.

Per això s’ha instal·lat cinc trampes ubicades en diferents indrets del jardí. També es demana als visitants que informin de la presència de mosquits tigre al jardí a través de l’aplicació mòbil Mosquito Alert (www.mosquitoalert.com). Totes aquestes dades seran relacionades amb la informació que aporta l’estació meteorològica ubicada al jardí.

Aquest estudi també incorpora una anàlisi de la supervivència dels mosquits per tal de conèixer l’estructura d’edats de la població que és capturada per les trampes. Segons expliquen des del jardí aquesta és una informació “molt valuosa” a l’hora de determinar el potencial dels mosquits en la transmissió de malalties i permet tenir en compte els dies que viuen les femelles.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*