L’Hospital de Blanes ret homenatge a les persones mortes per coronavirus

Homenatge a les persones mortes per coronavirus a l'Hospital de Blanes. Foto: CSMS
Homenatge a les persones mortes per coronavirus a l'Hospital de Blanes. Foto: CSMS

L’Hospital de Blanes ha celebrat un acte en record de les persones que han perdut la vida a causa de la Covid 19. Donat que la situació d’excepcionalitat actual no permet la celebració de vetlles, les famílies no poden acomiadar els seus éssers estimats. És per això, que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ens gestor de l’hospital comarcal, han organitzat aquest acte.

Lluís Franch és el director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva:

“L’epidèmia provoca un distanciament i una situació en la que tothom l’hi és molt més difícil complir amb aquelles coses mínimes del dol, poder informar, poder acompanyar al que ha mort. És molt més complexe. Se’ns acumulat tantes i a partir de la Comissió del Dol que tenim en aquesta casa, de la qual estem molt contents, vam dir que potser fessim un acte en aquest sentit. I aquesta és la motivació per la que ho hem fet, buscant una mica expressar el condol com a institució i com a professionals i buscar una mica el confort de les famílies, que els hi ha sigut molt complicat poguer portar aquest tema, més que en condicions normals, que ja ho és”.

L’acte, que ha tingut lloc aquest passat divendres, ha consistit en una encesa d’espelmes en memòria de les persones mortes pel coronavirus, la lectura d’un escrit dirigit a les famílies de les víctimes i un minut de silenci. Tot l’acte ha estat acompanyat per la música de la pianista Lourdes Bartrolí. Per finalitzar, treballadors de la Corporació han llegit un fragment d’un poema del Llibre d’Absències de Miquel Martí i Pol.

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus l’Hospital de Blanes ha registrat 20 defuncions per aquesta malaltia. A l’Hospital sociosanitari de Lloret de Mar la xifra de persones mortes ascendeix a 7.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*