Hostalric aprova una ordenança per lluitar contra els habitatges buits

Hostalric aprova una ordenança per lluitar contra els habitatges buits. Foto: La Selva Comunica
Hostalric aprova una ordenança per lluitar contra els habitatges buits. Foto: La Selva Comunica

El Ple de l’Ajuntament d’Hostalric ha aprovat una ordenança municipal que té com a objectiu mobilitzar els habitatges buits al municipi per generar més vivenda social.

El consistori considera “urgent” mobilitzar l’habitatge buit propietat de les entitats financeres i de grans empreses, donat que existeix “una gran quantitat de població amb necessitats habitacionals i no hi ha recursos públics per fer-hi front” segons expliquen en una nota de premsa.

L’objectiu de la nova ordenança és “garantir la funció social de l’habitatge i penalitzar l’ús antisocial”. Des de l’Ajuntament justifiquen l’aprovació d’aquesta norma per la “constatació d’una sèrie de circumstàncies derivades o correlacionades amb l’existència de l’habitatge buit”.

Es contemplen set situacions: famílies vulnerables socioeconòmicament amb necessitat residencial digna, famílies que han patit llançament del seu habitatge principal, demanda exclosa de famílies que tot i tenir ingressos no s’adeqüen a la seva renda disponible, ús anòmal o indegut que es dóna en les habitatges buits, problemes de convivència derivats de les ocupacions en habitatges buits, problemes sociocomunitaris en la gestió de les comunitats de propietaris amb habitatges buits i problemes de salubritat, seguretat i/o deficiències en els habitatges buits.

La nova ordenança municipal ha estat aprovada per tots els grups municipals (PDeCAT, ERC i IC-Verds).

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*