Hostalric haurà de retallar més d’1 milió d’euros del pressupost municipal els propers dos anys

Vila d'Hostalric. Foto: Aj. Hostalric.
Vila d'Hostalric. Foto: Aj. Hostalric.

El ple de l’Ajuntament d’Hostalric ha aprovat el Pla Econòmic Financer (PEF) que preveu reduir 545.000 euros dels pressupostos de l’any 2020 i altres 545.000 el 2021. Segons expliquen des del consistori, l’auditoria externa encarregada per l’equip de govern revela que la liquidació dels pressupostos municipals dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019 no complia amb la regla de la despesa, una de les variables macroeconòmiques dictades pel govern espanyol i que han de complir les corporacions municipals.

L’alcalde Nil Papiol explica que “l’auditoria ens proposa dues solucions en el marc d’aquest PEF: augmentar els impostos municipals l’any 2021 per a fer front a l’actual desviació pressupostària que hem heretat d’anys anteriors; o reduir 545.000€ del pressupost del 2020 i la mateixa xifra per al 2021”.

Papiol afegeix que “com que la nostra voluntat és la de no comprometre ni la prestació de serveis als nostres veïns ni reduir la plantilla municipal, el PEF ens obligarà a posposar algunes de les inversions que teníem previstes a curt i mig termini”.

El PEF s’ha aprovat amb els vots a favor del grup municipal de SxH-AM i els vots en contra del grup municipal de JxCat-JUNTS, en el govern municipal en els darrers anys.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*