Jornada de vaga sense incidents destacables fins al moment a la Selva

Concentració Girona aquest divendres
Concentració a Girona aquest divendres. Foto: Mae Cruz

La jornada de vaga convocada aquest divendres en senyal de protesta contra la sentència del Procés s’està desenvolupant sense incidències destacables a la comarca de la Selva. La vaga s’ha deixat notar en el volum de trànsit -força inferior al d’un dia laborable-, tant de les principals vies de la comarca com les urbanes, així com en el tancament de molts comerços i hipermercats, escoles i instituts i els serveis mínims dels Ajuntaments i altres administracions públiques.

Una de les dades que s’han donat a conèixer cap al migdia ha estat la del consum elèctric respecte a divendres passat. Segons la Generalitat de Catalunya, el consum elèctric avui és un 10% inferior al del mateix dia de la setmana passada. El govern espanyol rebaixa aquesta xifra al 7%.

Els talls de trànsit que s’han registrat a la comarca s’han produït entre primera hora del matí i el migdia. Les vies afectades han estat l’Eix Transversal (C-25) al seu pas per Santa Coloma de Farners en direcció Vic i l’autovia A-2 a Riudellots de la Selva, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Els trens també han circulat amb servei mínims. Les línies de Rodalies i Regionals que donen servei a la comarca de la Selva han vist reduïda la circulació de combois al 33% de la seva capacitat. Els serveis minims al tren d’Alta Velocitat (AVE) i llarga distància han estat del 74% i el dels Avan, del 64%.

Pel que a les mobilitzacions, la manifestació convocada a migdia a Girona ha congregat unes 60.000 persones segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*