La comarca de La Selva passa a la fase 1 del desconfinament

Rotonda entrada Santa Coloma de Farners. Foto: Aj. Santa Coloma
Rotonda entrada Santa Coloma de Farners. Foto: Aj. Santa Coloma

Finalment el govern de l’Estat ha aprovat la proposta de la Generalitat de Catalunya de permetre el pas a la fase 1 del desconfinament a la Regió Sanitària de Girona a partir de la setmana vinent. Entre els territoris que inclou la Regió Sanitària de Girona hi ha els municipis de la comarca de la Selva.

Ho han anunciat aquest divendres al vespre en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre d’Emergències i Alertes de l’estat, Fernando Simón.

En un vídeo institucional, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha valorat positivament el canvi de fase però ha demanat precaució:

“Hem d’estar molt atents en extremar les mesures de seguretat. Les de les mascaretes, les de les neteges de les mans i, sobretot, tenir aquesta cura de la desinfecció del dia a dia. Esperem que tot vagi bé. Això és un element positiu, per la comarca, per les nostres poblacions”.

A la Regió Sanitària de Girona s’hi sumen les Regions Sanitàries de Lleida i Catalunya Central, que també accedeixen a la fase 1.

Què permet la fase 1?

La fase 1 del desconfinament permet reunions de fins a deu persones als domicilis sempre que es mantinguin els dos metres de distància. Es permet que les famílies puguin viatjar en cotxe.

La mobilitat queda reduïda a la Regió Sanitària, tret de motius laborals, d’assistència a persones dependents o per causes de força major.

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses amb un 50% de la seva capacitat i sempre que hi hagi una distància de dos metres entre taules i amb un màxim de 10 persones per taula amb distància entre elles. Els hotels no poden oferir serveis com , per exemple, piscines o gimnasos.

Els comerços i locals professionals de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia, excepte els ubicats en centres comercial.

També poden obrir els concessionaris de cotxes, les ITV, els centres de jardineria i vivers de plantes, aquests amb cita prèvia. També podran tornar a obrir les administracions de loteria i les esglésies poden tornar a celebrar misses respectant la distància entre persones.

En totes les activitats s’haurà de limitar l’aforament al 30% de la capacitat del local i mantenir distància de dos metres entre persones. I els enterraments estaran limitats també a 15 persones sense comptar el sacerdot, igual que els tanatoris. Aquest límit serà de 10 persones en espais tancats.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*