La Diputació de Girona i la UDG engegen un pla pilot per repensar el comerç local

Hostalric i Vidreres formen part d'un projecte pilot per repensar el comerç local
Hostalric i Vidreres formen part d'un projecte pilot per repensar el comerç local

Hostalric i Vidreres són dos dels municipis gironins escollits per la Diputació de Girona i la UDG per engegar un pla pilot que vol repensar el comerç local a través de la digitalització.

L’objectiu d’aquest projecte és estudiar i millorar el model de comerç de proximitat tradicional a través de millores logístiques i tecnològiques que li permetin ser més competitiu. I es que el mercat actual cada cop està més dominat per les noves tecnologies, fet que pot suposar una barrera important per aquells que no s’hi adaptin. El projecte busca de forma paral·lela posar en valor el comerç de proximitat a través de la qualitat, la confiança i l’arrelament al territori.

El projecte parteix de les experiències i accions que s’han fet als municipis d’Hostalric, Vidreres i també Llagostera. La innovaciño en aquest projecte rau en un canvi en la manera de comprar i distribuir, millorant la velocitat amb la que els clients poden rebre o canviar el producte i donant un valor afegit que no poden aportar les plataformes de venda on-line ja establertes.

Per altra banda, les millores en logística poden reduir els temps de compra i els desplaçaments amb automòbil, reduint la incidència del trànsit, els problemes d’aparcament i la petjada ecològica.

A partir dels resultat d’aquest pla pilot, l’àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona farà la transferència de coneixement a la resta de municipis, petits i mitjans, per tal que puguin introduir millores en el seu teixit comercial.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*