La fallida de l’agència Thomas Cook preocupa Lloret de Mar

Avió Thomas Cook
Avió de Thomas Cook. Foto: Wikipedia

La fallida de l’agència britànica Thomas Cook ha afectat uns 5.000 turistes que estaven passant les seves vacances a la Costa Brava, la Costa Daurada i la costa de Barcelona. La majoria són turistes britànics però també hi ha una part important d’holandesos i belgues. Uns 300 d’aquests turistes són a Lloret de Mar.

En declaracions al portal 324 el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha dit que “l’afectació econòmica serà important”, però que és complicat calcular perquè “cada empresa té un tipus de contracte diferent. N’hi ha que treballen amb prepagament, total o parcial, o amb avançaments de temporada”.

Des de la Conselleria d’Empresa i Coneixement treballen de forma conjunta amb el consolat britànic per gestionar la repatriació dels turistes que han quedat sense mitjà de tornada a casa. També analitzen l’impacte que pot tenir la fallida de l’empresa en l’economia catalana. Les primeres estimacions apunten a un impacte negatiu de 10 milions d’euros per a les empreses del sector turístic.

De moment, a l’aeroport de Vilobí s’han anul·lat 14 vols fins a l’octubre.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*