La Fundació Carl Faust commemora el 67è aniversari de la mort del fundador del Marimurtra

Commemoració aniversari mort Carl Faust: Foto: Fundació Carl Faust
Commemoració aniversari mort Carl Faust: Foto: Fundació Carl Faust

Un conveni de col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG) i l’anunci de la finalització de l’edició de la biografia de Carl Faust són les dues novetats de l’acte d’enguany de commemoració de l’aniversari de la mort del fundador del Jardí Botànic Marimurtra.

L’acte s’ha fet com cada any el 24 d’abril al templet de Linné del Jardi Botànic. Durant el mateix s’ha presentat el conveni de col·laboració amb la Biblioteca de la Universitat de Girona mitjançant el qual es posarà a disposició del públic els llibres i documents de la biblioteca privada del fundador del jardí, que consta d’uns 1.700 exemplars distribuïts en dos fons.

Durant l’acte també s’ha anunciat la finalització de l’edició de la biografia de Carl Faust, que ha anat a càrrec de l’historiador Eduard Puigventós.

La commemoració de la mort de Faust ha finalitzat amb una ofrena floral al cementiri de Blanes per part dels patrons de la Fundació, personal del Jardí Botànic Marimurtra i alumnes de l’Escola Carles Faust de Blanes seguida d’un homenatge a l’estàtua de Carl Faust situada al Passeig de Mar.

Carl Faust va ser un empresari alemany i fill adoptiu de Blanes, municipi on l’any 1924 va crear el Jardí Botànic Marimurtra, un dels dos únics jardins botànics de Catalunya i l’únic situat de la Costa Brava. El 1951, Carl Faust va crear la fundació que porta el seu nom, a qui va llegar el seu patrimoni amb l’encàrrec de seguir l’acompliment del seu objectiu vital: fer que Marimurtra fos un jardí botànic de referència.

Actualment, la Fundació Carl Faust continua essent la propietària i responsable del manteniment del Jardí Botànic Marimurtra.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*