La Generalitat licita les obres de la variant d’Anglès per més de 25 milions

Mapa de la nova variant d'Anglès. Foto: Gencat
Mapa de la nova variant d'Anglès. Foto: Gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert el procés de licitació de la construcció de la variant d’Anglès, una infraestructura que connectarà la C-63 i l’N-141 sense passar pel nucli urbà de la població. L’import inicial de la licitació és de 25,4 milions d’euros i les obres començaran abans de l’estiu, amb un termini d’execució de 2 anys.

El traçat de la nova variant d’Anglès -una obra llargament reivindicada pel territori- començarà al sud del municipi. Una rotonda connectarà la travessera d’Anglès, la C-63, el cementiri i altres camins amb la nova carretera. El projecte preveu que, uns 250 metres després, es construeixi un túnel de 485 metres per salvar una zona muntanyosa. La variant continuarà en direcció nord fins a la connexió amb l’N-141e, on s’ha projectat una segona rotonda, que també servirà per accedir al nucli d’Anglès.

La nova carretera tindrà una longitud d’1,6 quilòmetres amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, dos vorals d’1 metre cadascun i una mitjana de separació, d’1 metre.

L’obra també contempla la construcció d’un pas inferior per donar accés al cementiri per sota de la variant i dos passos inferiors per donar continuïtat a dos camins. També es farà la reposició d’un tram de la via verda (ruta del Carrilet Olot-Girona) que quedarà afectat durant les obres i diverses actuacions de millora del ferm a la travessera d’Anglès de la C-63 , a l’avinguda de Santa Coloma.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*