La Generalitat publica les dades d’afectats per coronavirus a nivell local

La Generalitat ha publicat les dades d'infectats per coronavirus a nivell local
La Generalitat ha publicat les dades d'infectats per coronavirus a nivell local. Foto: AQUAS

La Generalitat de Catalunya ha publicat a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) els casos d’infectats per coronavirus a nivell local.

Ho ha fet a través d’un mapa interactiu en el que l’usuari pot navegar i conèixer el número de casos de coronavirus detectats per Àrees Bàsiques de Salut, no per municipis.

Aquest últim detall és important ja que una Àrea Bàsica de Salut (ABS) no necessàriament ha de coincidir amb una població o municipi, especialment si es tracta de municipis molt petits o molt grans. Una Àrea Bàsica de Salut és la unitat territorial elemental a través de la qual s’organitzen els serveis d’atenció primària de salut. Aquests serveis es presten al voltant d’un centre d’atenció primària (CAP).

A la pràctica, i posant la mirada en la comarca de la Selva, això es tradueix en que és pràcticament impossible saber el número de casos per municipis, almenys amb aquest servei. L’única excepció és Blanes, on la seva Àrea Bàsica de Salut sí que abarca tot el seu terme municipal i on s’han registrat 25 casos en el moment d’elaborar aquesta informació (dissabte 28, 17h).

A la resta de la comarca, les ABS comprenen diversos municipis. És el cas de Lloret/Tossa (28 casos); Sils/Vidreres/Maçanet -que també inclou Riudarenes- (16 casos) o Arbúcies/Sant Hilari (6 casos). Municipis com Caldes de Malavella o Riudellots de la Selva pertanyen a l’ABS de Cassà de la Selva, que inclou aquest municipi i altres més petits del Gironès. Aquí s’han comptabilitzat 40 casos.

Per altra part, la Generalitat també ha fet públiques les dades del número de pacients que han fet ús de l’aplicació STOP COVID-19, tant els que han informat tenir símptomes com els que no. En aquest cas les dades s’han classificat per Centres d’Atenció Primària.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*