La llar d’infants ‘La Miraculosa’ de Santa Coloma es convertirà en una cooperativa

Exterior de la llar d'infants La Miraculosa. Foto: Google
Exterior de la llar d'infants La Miraculosa. Foto: Google

Final feliç per a la llar d’infants ‘La Miraculosa’ de Santa Coloma de Farners. A partir del curs vinent 2019-2020 neix el projecte ‘El Trèvol’, que adopta forma de cooperativa sense ànim de lucre i que serà l’encarregada de gestionar la llar d’infants. Aquest dijous a les sis de la tarda s’ha organitzat una xerrada a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma per explicar el projecte.

Al febrer, la Fundació Vicenciana -fins ara gestora de la llar d’infants- va anunciar que abandonava el projecte per falta de viabilitat econòmica, amb la qual cosa els pares s’havien de buscar un nou centre per als seus fills. Els pares es van queixar que l’anunci els agafava amb molt pocs marge de temps per intentar buscar una alternativa, ja que les preinscripcions per a les llars d’infants es fan al mes de maig. A més, les altres dues llars d’infants que hi ha la municipi tenen una capacitat limitada.

Des de l’AMPA es van posar en marxa una sèrie d’accions amb l’objectiu de buscar alternatives per evitar el tancament del centre.”Al principi tot va nèixer des de l’AMPA, però després s’hi han anat sumant moltes persones que tenen o han tingut algun tipus de lligam amb La Miraculosa”, explica a laselva360 Sílvia Artau, una de les sòcies impulsores del projecte. “Confiem plenament en els socis col·laboradors i en el projecte educatiu del centre per fer viable la gestió”, ha dit Artau.

Des del febrer fins ara, han intervingut diferents actors en el procés que ha acabat amb la propera constitució d’una cooperativa. Hi ha hagut contactes amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners que, finalment, serà un dels socis de la nova entitat. Encara no es coneix exactament quina serà la participació del consistori colomenc donat el canvi de govern que s’ha produït després de les eleccions municipals.

També hi han intervingut el Consell Comarcal de la Selva, Ateneus Cooperatius de les Terres Gironines Cercle de la Selva, AGOE (Associació Gironina d’Orientació Empresarial) i la Federació de Cooperatives d’Ensenyament. Per altra part s’han mantingut contactes amb les Fundacions Pere Tarrés i Suara per intentar que assumissin la gestió. cosa que finalment no ha estat possible.

En aquests moments la nova llar d’infants ‘El Trèvol’ compta ja amb una seixantena d’alumnes per al propers curs.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*