La plaga de la mosca blanca detectada a Blanes no és perjudicial per a les persones, segons l’Ajuntament

Figueres de Moro als Penya-Segats de Blanes on es localitza la mosca blanca
Figueres de Moro als Penya-Segats de Blanes. Foto: Aj. Blanes

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha alertat sobre una plaga de mosca blanca que està creant malestar en alguns indrets de la població i que també s’ha detectat en altres poblacions costaneres. Des del consistori blanenc remarquen que la presència d’aquest insecte no és perjudicial per a la salut de les persones tot i que pot arribar a ser molest.

La mosca blanca és una espècie invasora que està associada a les figueres de moro, unes plantes que des de fa uns anys estan afectades per la presència de la caparreta vermella de l’opuntia, el mascle de la qual (mosca blanca), és el més visible i molest. És un insecte paràsit que en condicions normals exerceix un control biològic natural de les figueres, que prolifera especialment als penya-segats que voregen les poblacions costaneres, com és el cas de Blanes.

Aquest insecte s’ha estès ràpidament durant els darreres anys, i s’està convertint en una plaga que molesta als veïns que viuen a prop d’on hi ha figueres de moro. Tendeixen a concentrar-se sobre els punts emissors de llum de carrers i habitatges,.

Actualment no hi ha mesures de tractament eficaces per eradicar la mosca blanca, i en aquest sentit la Generalitat de Catalunya no ha considerat necessari promoure cap tipus de control davant l’extensió de la plaga, ja que afecta a una espècie no autòctona.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*