La reparació dels danys del Glòria al Port de Blanes s’enllestirà a principis del 2021

Els treballs d’emergència iniciats per reparar els danys que el temporal Glòria va ocasionar al Port de Blanes estaran enllestits a principis del 2021.

Les obres, que tenen un pressupost de 2,4 milions d’euros que aporta la Generalitat, consisteixen en reforçar el dic de recer, especialment en la tercera alineació d’aquesta infraestructura on el temporal del passat mes de gener va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller de 30 metres d’allargada. Aquestes tasques també serviran per donar estabilitat a la tercera alineació del dic i seguretat tant a les activitats del port com a les persones.

Els terminis previstos s’han conegut durant la visita d’obres que han fet aquest dijous l’alcalde i el primer tinent d’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i Jordi Urgell respectivament, acompanyats del director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

Els primers treballs han consistit en retirar l’escullera provisional que es va col·locar l’endemà mateix del temporal, així com els enderrocs del tram d’espatller i del paviment afectat. Una vegada acabat, s’ha de reforçar la part exterior afectada amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó.

En total, s’han de col·locar 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones cadascun. Aquests blocs s’estan construint en una planta de formigó que s’ha instal·lat específicament per aquesta finalitat a la mateixa zona portuària, de manera que s’evita el pas de més de 30 camions carregats de formigó pel centre de la població.

Per altra part, el Port de Blanes compta des d’ara amb una estació de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics. És la primera de caràcter públic que es posa en marxa arreu dels ports de la costa gironina. El temps estimat de càrrega és d’entre 2 i 4 hores, segons la bateria del vehicle.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*