La restauració del castell de Montsoriu, finalista dels Premis d’Arquitectura gironins

Reobertura del castell de Montsoriu. Foto: CC Selva
Reobertura del castell de Montsoriu. Foto: CC Selva

Les obres de restauració del castell de Montsoriu han estat seleccionades finalistes dels Premis d’Arquitectura de les comarques gironines. Sota el títol “Recuperant el castell“, aquesta restauració és una de les dotze finalistes del concurs.

La proposta arriba de la mà de Ramon M. Castells Llavanera i Eulàlia Marquès Vidal, arquitectes redactors del projecte. Es tracta d’un recull de les diferents intervencions realitzades al castell de Montsoriu; totes elles tenen com a eix la restitució parcial en aquelles parts susceptibles de millorar la percepció tipològica del castell original. Així, es completen sectors que es conservaven parcialment tot refent parts d’elements com merlets i panys de muralla, definits per l’obra existent. També s’han completat volums perduts utilitzant estructures i materials
actuals -de textura i cromatisme integrables en el context de la fortificació.

Les obres de restauració han estat un dels dotze projectes finalistes del concurs de Premis d’Arquitectura gironins. Aquests premis han esdevingut un referent per als professionals de l’arquitectura i la construcció, però també per a la ciutadania. El jurat està format per arquitectes de reconegut prestigi, molts d’ells Premis Nacionals d’Arquitectura. Els Premis d’Arquitectura de les comarques gironines aposten per mostrar la tasca dels arquitectes i difondre els valors de la disciplina arquitectònica al conjunt de la societat.

El castell de Montsoriu, un reclam turístic consolidat

El castell de Montsoriu ha gaudit d’una excel·lent rebuda del públic des de la seva reobertura el passat 17 de juliol. Així mateix, les expectatives per a aquesta temporada de tardor són molt bones; s’ha decidit incorporar una nova visita guiada els dissabtes a la tarda per a respondre a la gran demanda d’aquest servei. Actualment aquestes visites es fan els dissabtes i els diumenges de dos quarts d’onze del matí a les dotze del migdia, si bé el castell està obert de dijous a diumenge.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*