La Selva aposta pel turisme cultural

El fòrum de turisme de la Selva aposta pel turisme cultural
El fòrum de turisme de la Selva aposta pel turisme cultural

La sisena edició del Fòrum de Turisme de la Selva, que ha tingut lloc a Vidreres, ha girat entorn el binomi turisme-cultura i ha refermat l’aposta del sector a la comarca pel turisme cultural. El nom de la ponència marc, “Cultura i turisme: una oportunitat d’or”, que ha anat a càrrec de la investigadora de la Universitat de Girona, Dolors Vidal, posa de manifest “la necessitat d’articular una modalitat de turisme especialitzada en aspectes culturals com a recurs turístic del territori” segons expliquen des del Consell Comarcal en una nota de premsa.

El president de l’associació de Turisme de la Selva, Quim Vivas, ha fet una valoració molt positiva de la trobada en tant que és “gairebé l’únic punt de trobada comarcal del sector públic i privat”. Vivas ha explicat a laselva360 que “l’administració ha de promoure iniciatives i el sector privat ha d’agafar el relleu”. Pel  president de l’Associació de Turisme de la Selva un exemple d’això és el pla Localitza del qual ha sortit l’associació privada de productors i elaboradors de la Selva.

Pel que fa a casos concrets, Vivas ha fet referència al cas de Lloret de Mar, capital del turisme selvatà. Quim Vivas creu que “Lloret  està fent molts esforços per canviar el seu model turístic i això ha de servir perquè quan algú vingui a gaudir del sol i platja descobreixi que també pot fer una visita a les termes romanes de Caldes de Malavella o anar en bici per Sant Hilari”. “La cultura ho és tot. Quan parlem de França pensem en el Luvre, la Torre Eiffel o els pintors de Paris però quan parlem d’Espanya, malauradament, només pensem en el sol i la platja”, ha afegit.

Al sisè Fòrum de Turisme de la Selva hi han participat professionals especialitzats i experts en turisme cultural. També s’han presentat els projectes impulsats pel Consell Comarcal de la Selva i l’Associació de Turisme de la Selva com “Som Cultura i Club de Cultura i Identitat o “SelvaCultura”, entre altres.

 

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*