La urbanització Tourist Club de Caldes ja té aigua potable

Aigua
L'aigua de Tourist Club torna a ser apta pel consum humà

La urbanització Tourist Club de Caldes de Malavella ja disposa d’aigua potable. Fins ara, l’aigua que rajava de l’aixeta en aquest veïnat de Caldes no era apta pel consum humà -tot i que sí es podia fer servir per altres usos- ja que presentava un alt índex de nitrats. A finals de l’any 2009 es va fer una analítica de l’aigua procedent dels pous de captació que va donar com a resultat uns valors per sobre dels legalment permesos. Una segona analítica feta un mes després va confirmar la presència de nitrats, fet pel qual es va declarar que l’aigua de la xarxa de subministrament de Tourist Club no era apta pel consum.

Durant tot aquest temps, l’Ajuntament ha treballat per solucionar el problema. Des del consistori expliquen que no s’ha pogut enllestir fins que s’ha confirmat que la urbanització serà recepcionada properament. Per tal que l’aigua de Tourist Club torni a ser potable s’ha hagut de portar aigua de la xarxa d’abastament de la urbanització del Llac del Cigne, que és al costat.

Es tracta d’una actuació que permet barrejar aigua procedent del Llac del Cigne amb la del pou de Tourist Club. Les obres van finalitzar el juliol passat i amb una nova analítica s’ha comprovat que la presència de nitrats a l’aigua ara es troba dins dels paràmetres que es consideren normals. Amb aquesta actuació, el 60% de l’aigua que arriba a Tourist Club és procedent del Llac del Cigne.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha explicat a laselva360 que “l’aigua és un dels principals problemes que tenen tots els municipis i a Caldes finalment l’hem pogut resoldre”. Balliu ha confirmat que la recepció de la urbanització Tourist Club per part de l’Ajuntament és imminent i “passarà a ser un nucli més de Caldes pel que fa als serveis”.

L’alcalde també ha confirmat una nova actuació als pous de la urbanització Can Carbonell per al mes de setembre. En aquest cas no es tracta d’un problema de qualitat de l’aigua sinó de la quantitat que arriba als veïns.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*