L’aigua de Sils torna a ser apta pel consum

Aigua
L'aigua de Tourist Club torna a ser apta pel consum humà

L’aigua de la xarxa d’abastament pública de Sils torna a ser apta pel consum humà. El passat mes de novembre el consistori va emetre en BAN desaconsellant el seu consum degut a la presència d’un plaguicida que s’havia detectat. Ara, l’Ajuntament ha emès un altre comunicat oficial en el que s’explica que la instal·lació d’un filtre de carboni ha solucionat el problema ja que l’anàlisi de l’aigua que s’ha fet els dies 28 i 31 de desembre passats han conclòs que l’aigua del municipi ja és apta per al consum humà.

BAN de l'Ajuntament de Sils sobre la potabilitat de l'aigua

Durant aquest temps s’han analitzat diverses opcions per solucionar el problema. A finals de novembre el consistori va aprovar una partida extraordinària de 102.000 euros per fer front a les obres d’instal·lació urgent d’un filtre de carboni a uns terrenys de l’empresa Torras Hostench, a la zona industrial de Sils, amb la qual l’Ajuntament ha signat un conveni.
Des del consistori, però, no renuncien a optar a algunes subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació de Girona que permetin recuperar part de la inversió. De forma paral.lela, el Departament d’Agricultura de la Generalitat continua investigant les possibles fonts de la contaminació.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*