L’espai Aquae de Caldes de Malavella ja és obert al públic

Espai Aquae
Espai Aquae de Caldes de Malavella. Foto: laselva360

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ja ha obert al públic l’Espai Aquae, un centre que combina la recerca, la didàctica i la interpretació del patrimoni de la població a través de les seves aigües termals. L’espai està ubicat a l’antic castell de Caldes i es va inaugurar durant la darrera festa major però no s’ha pogut obrir al públic fins ara, amb la resolució d’uns aspectes relacionats amb la gestió.

Es tracta d’un centre amb una superfície d’uns 400 metres quadrats. Hi ha cinc espais diferenciats que acullen temàtiques diferents: “Terra de volcans”, “Unes aigües especials”, “L’aprofitament humà de les aigües”, “La indústria de l’aigua” i “Tallers i recerca”.

Al final del recorregut els més petits poden treballar com si fossin arqueòlegs amb la reproducció de l’excavació d’un bòvid sencer del Camp dels Ninots.

A la planta superior hi ha un audiovisual sobre la tasca que es realitza en aquest jaciment, a més del laboratori on es treballen les mostres que es troben en cada campanya. Al recinte hi ha materials originals de fa 3,2 milions d’anys.

El nou espai Aquae de Caldes de Malavella és un projecte que han tirat endavant de forma conjunta l’Ajuntament del municipi, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i la Generalitat de Catalunya.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*