Lloret de Mar serà capital de la cultura catalana el 2023

Lloret de Mar serà capital de la cultura catalana el 2023
Lloret de Mar serà capital de la cultura catalana el 2023. Foto: Aj. Lloret

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha fet oficial que Lloret de Mar serà capital de la cultura catalana el 2023. El ple del consistori va aprovar per unanimitat el passat mes de novembre presentar la candidatura de la població selvatana.

Segons el regidor de Promoció Cultural de Lloret, Cristian Fernández, la població articularà la Capital de la Cultura Catalana entorn a quatre eixos: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme.

Es crearan sis itineraris per donar a conèixer la cultura del municipi en funció dels interessos de cada persona. Aquests itineraris abarcaran àmbits culturals com arts escèniques i música, història i patrimoni, tradicions, festes i cultura popular, fotografia, arts plàstiques i visuals, interculturalitat, i llengua i literatura. El regidor també ha destacat que “s’ha valorat l’ampli ventall d’activitats que tenim tot l’any així com un destacat patrimoni cultural”.

Per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, “la candidatura pel 2023 suposa una gran oportunitat per donar encara més projecció i consolidar el nostre projecte cultural, ens permet posar en valor la tasca de les entitats culturals i el nostre patrimoni cultural”.

La Capital de la Cultura Catalana es va crear el 2004 i s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes a més de promocionar i projectar el municipi.

Fins ara, han estat Capital de la Cultura Catalana les poblacions de Banyoles, Esparreguera, Amposta, Lleida, Perpinyà, Figueres, Badalona, Escaldes-Engordany (Andorra), Tarragona, Ripoll, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Vic, Reus, Manresa, Cervera i El Vendrell. Enguany ho és Tortosa i el 2021 ho serà Igualada.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*