Maçanet inaugura la nova Àrea de Seguretat i Via Pública

Inauguració Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva. Foto: laselva360
Inauguració Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva. Foto: laselva360

El nou edifici de l’Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva ja és una realitat. Es tracta d’una construcció de tres plantes ubicada al polígon industrial Puigtió que albergarà la guàrdia municipal -en procés de conversió a policia local- i el magatzem de la brigada. Segons l’Ajuntament, el fet que els dos serveis comparteixin aquest espai permetrà una major coordinació entre ells “per donar resposta a necessitats, des d’un embornal brut fins un problema de seguretat, com pot ser una ocupació”, segons ha dit el primer tinent d’alcalde, Xavier Xarbau.

Xarbau també ha explicat que el trasllat de la guàrdia municipal permetrà alliberar espai al centre del poble per destinar-lo a altres usos:

“Portar el que serà policia local aquí ens allibera espais municipals al centre del poble i això ens permetrà treballar polítiques per a les persones com la cultura i, sobretot, una qüestió que ens manca molt que és una política de joventut, amb un espai per joventut que per nosaltres és estratègic. I com tota despesa pública feta correctament, és una inversió en realitat”.

El nou edifici té un magatzem per a la brigada d’obres, espais de treball i d’oficines i vestidors. A banda dels vigilants municipals també s’hi ubicaran el servei de Protecció Civil i el de neteja, que properament serà adjudicat. També s’hi durà a terme l’atenció a la ciutadania quan l’Ajuntament estigui tancat.

El cost de la construcció del nou edifici ha estat de 600.000 euros, dels quals 66.000 han esta finançats per la Diputació de Girona.

A l’acte d’inauguració han estat presents l’alcaldessa, Natàlia Figueras; el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta i diversos alcaldes de la comarca. El conseller d’Interior Miquel Buch ha hagut de marxar abans d’hora per una convocatòria urgent del govern a Barcelona.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*