Miquel Noguer és el nou president de la Diputació de Girona

Miquel Noguer
Miquel Noguer. Foto: Eddy Kelele - Ddgi

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha estat escollit de nou president de la Diputació de Girona aquest dijous durant la sessió de constitució del nou ens supramunicipal. Els vots de Junts per Catalunya (JuntsxCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Independents de la Selva (IdSelva) han permès a Noguer revalidar el càrrec.

Miquel Noguer va néixer a Mieres (la Garrotxa) l’any 1963. Des del 2007 és alcalde de Banyoles, municipi on resideix des de fa anys. Anteriorment, del 1991 al 2006, havia estat alcalde de Mieres, president del Consell Comarcal de la Garrotxa (1998-2006) i president del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) (2001-2006).

La seva trajectòria en la Diputació de Girona es va iniciar l’any 2011 com a vicepresident de la corporació, lloc que va ocupar fins al 2018, quan, arran de la renúncia del llavors president de la Diputació, Pere Vila, va ser investit president.

En el seu discurs, el president ha dit que les línies mestres del nou mandat seran “la transformació digital, la proximitat real i la transparència”. També ha destacat la implantació de la fibra òptica, el contacte amb els ajuntaments, la promoció econòmica o les infraestructures viàries, la salut, la cultura, l’habitatge o l’esport, entre d’altres.

Per altra part. durant aquest mes de juliol tindrà lloc el ple extraordinari que donarà compte del cartipàs de l’equip de govern. De moment, ja s’ha fet públic que Pau Presas (ERC) serà el vicepresident primer de la nova Diputació de Girona.

Representació selvatana a la Diputació

Dels 27 diputats de l’administració provincial, 5 tenen són de la comarca de la Selva.

Es tracta de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat (JuntsxCat); l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps (JuntsxCat); l’alcalde de Riells i Viabrea (ERC), Josep Maria Bagot; la regidora del PSC de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Bea Ventura i la regidora dels Independents de la Selva a Tossa de Mar, Gisela Saladich.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*