Mobilització ciutadana pels darrers robatoris a Sant Dalmai

Un dels carrers de Sant Dalmai
Un dels carrers de Sant Dalmai

La concentració de robatoris entre Sant Dalmai i Vilobí, al terme municipal de Vilobí d’Onyar, en les darreres setmanes ha fet saltar l’alarma entre els veïns de la població.

Davant d’aquesta situació i donat que en el darrer mes s’han produït alguns robatoris amb violència a Santa Coloma de Farners, els veïns han decidit organitzar-se. Es mantenen en contacte a través d’un grup de whatsapp per alertar de possibles actituds sospitoses que han detectat en els darrers dies. A més, alguns d’ells, han començat a fer patrulles en cotxe pel nucli de Sant Dalmai, tal com van fer alguns veïns de Santa Coloma ara fa una setmana davant de l’onada de robatoris registrats a la capital de la Selva.

Aquest diumenge ha tingut lloc una reunió veïnal per abordar la problemàtica dels robatoris. S’han acordat una sèrie d’accions, entre elles reclamar més mesures de seguretat a l’Ajuntament, com la instal·lació de càmeres de vigilància, l’augment de vigilants municipals o que el consistori faci pressió per reforçar les patrulles nocturnes dels Mossos d’Esquadra a la Selva interior.

La Núria, una de les veïnes assistents a la reunió, ha explicat a laselva360 que l’objectiu és “blindar el poble i veure com podem col·laborar amb l’Ajuntament i els Mossos per resoldre aquest problema”.

També ha explicat les demandes dels veïns cap al consistori:

L’alcaldessa demana a la Generalitat més efectius dels Mossos

Des de l’Ajuntament reconeixen que els darrers robatoris han generat una alarma social perquè s’han concentrat en dos punts molt concrets del municipi. L’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet, ha explicat a laselva360 que l’Ajuntament no pot augmentar la plantilla de vigilants municipals perquè la llei no permet al consistori contractar més personal i ha reclamat a la Generalitat que reforci la plantilla dels Mossos d’Esquadra a la Selva interior perquè “en comparació amb les grans ciutats ens sentim desatesos”.

 

 

Pel que fa a la instal·lació de càmeres de vigilància Mundet ha dit que es tracta d’un projecte de compra agregada liderat pel Consell Comarcal de la Selva que és previst que es comenci a executar durant el 2019. I ha afegit que la Llei de Protecció de Dades limita la instal·lació d’aquests sistemes. “Ens trobem amb algunes lleis que sembla que de vegades protegeixen als delinqüents. Nosaltres farem tot el que estigui en la nostra mà i sigui legalment aplicable”.

Per altra banda l’alcaldessa també ha dit que la mobilització ciutadana s’ha d’articular sempre en “coordinació amb els Mossos”. “No pot ser que cadascú faci la guerra pel seu compte perquè això pot acabar en un desastre”. L’alcaldessa també ha demanat que els veïns apliquin mesures d’autoprotecció.

Per la setmana vinent hi ha prevista una reunió entre els veïns, els vigilants municipals i els Mossos d’Esquadra per mirar de posar solució al problema.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*