Mor un nadó prematur al Trueta afectat per un bacteri

Hospital Doctor Josep Trueta. Foto: ICS Girona
Hospital Doctor Josep Trueta. Foto: ICS Girona

Un nadó prematur ha mort aquest diumenge al vespre a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona com a conseqüència d’una infecció provocada per un bacteri.

Segons expliquen des del Departament de Salut en una nota de premsa, el nadó va neixer amb un pes de 600 grams i “amb una situació clínica molt complicada”. El nadó presentava una infecció activa provocada pel bacteri Klebsiella pneumoniae multiresistent

Després de la mort de la nadó, la Unitat de Neonatologia del centre ha declarat al Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut a Girona la presència d’un brot de Klebsiella pneumoniae i ha aplicat el protocol d’actuació previst per aquests casos, que implica extremar les mesures de control i prevenció per reduir el risc de contagi, detectar precoçment els nens portadors del bacteri i identificar possibles focus entre altres mesures.

La Klebsiella és un bacteri que viu al tub digestiu però una de les seves principals característiques és que es troba en qualsevol lloc del medi ambient i també a l’intestí de molts éssers vius. Entre els factors de risc de contraure la malaltia hi ha la prematuritat.

Actualment hi ha ingressats dos nadons més als quals se’ls ha detectat la presència del bacteri però que no han desenvolupat la malaltia.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*