Moren nou persones d’una residència de gent gran de Sant Hilari per coronavirus

Residència Gent Gran Sant Hilari
Residència Gent Gran Sant Hilari. Foto: Aj. Sant Hilari

Un total de nou persones han mort per coronavirus a la Residència de Sant Hilari segons ha informat aquest divendres l’Ajuntament de la població en un comunicat.

Els tres primers casos es van detectar el passat 26 de març i des de llavors es van posar en marxa una sèrie de mesures com l’aïllament d’alguns usuaris, la compra de tests per a les treballadores així com la desinfecció dels espais comuns i de les habitacions de les persones infectades. També i es va decidir que els possibles nous positius que es detectessin es traslladarien a una mateixa planta de la residència, aïllats de la resta.

Segons el consistori, durant els dies següents van arribar els resultats que van confirmar que el 40% dels usuaris i el 20% de les treballadores havien estat infectades. Els casos negatius es van desplaçar fins al Vilar Rural -un hotel de la població- i els positius confirmats es van quedar a la residència.

A partir del 31 de març es va posar a disposició dels usuaris i usuàries positius, però sense simptomatologia o amb una simptomatologia més lleu, el trasllat a una Residència de Girona, ja que la Residència de Sant Hilari es va reservar per prestar atenció als casos més greus.

Des de l’Ajuntament expliquen que aquest divendres es farà el retorn dels usuaris del Vilar Rural cap a la Residència de Sant Hilari, una vegada s’ha fet la desinfecció, però es mantindrà l’aïllament absolut entre els usuaris amb resultat positiu i els que han donat negatiu.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*