No a la MAT Selva denunciarà Red Eléctrica Española

Senyalització en el traçat projectat de la MAT
Senyalització en el traçat projectat de la MAT. Foto: No a la MAT Selva

L’Assemblea de l’entitat No a la MAT Selva celebrada aquest dimecres al vespre a Can Moragues (Riudarenes) ha acordat iniciar accions legals contra Red Eléctrica Española (REE) per les actuacions de senyalització de diversos punts del traçat de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. L’espai de Can Moragues és, precisament, un dels espais pels quals passa el traçat projectat del ramal de 17 quilòmetres entre aquestes dues poblacions.

L’entitat explica en un comunicat que denunciarà REE al jutjat civil “per les obres il·legals i l’incompliment de les normatives d’obres” i al Departament d’Agricultura., Ramaderia i Pesca pels residus no retirats. Afirmen que tenen el suport dels propietaris afectats i dels Ajuntaments de Santa Coloma de Farners i Riudarenes.

No a la MAT Selva sosté que les obres de senyalització que es van dur a terme el passat estiu són “il·legals” i es van fer “sense cap mena d’informació ni autorització als terrenys de particulars”. Expliquen que “al voltant dels punts on estan projectades les torres es van
efectuar podes, desbrossat sense permís i es van marcar amb estaques les bases de les torres”. Afegeixen que “en algun cas es col·locar estaques enmig de camps sembrats i es van deixar en tots aquests punts plàstics i altres materials de les feines totalment aliens al medi natural”.

Des de l’entitat desconfien de les explicacions de REE, que atribueix els treballs a un error de comunicació amb un empresa subcontractada i creuen
“que les obres tenen un sentit molt concret que és el de preparar el terreny, avançar algunes obres preparatòries i disposar d’un l’estudi topogràfic vigent en cas de que hi hagués una autorització d’inici d’obres”.

Denúncia per les torres caigudes durant el temporal

En el mateix comunicat, No a la MAT Selva també denuncia que REE “ha ocultat informació del nombre de torres caigudes, que han resultat ser cinc i no una” durant el temporal Glòria.

Expliquen que aquest fet evidencia “una de les més gran mentides i arguments a favor de la construcció de la MAT: la suposada fortalesa del sistema”. Afegeixen que “s’ha pogut veure la seva feblesa -del sistema- i la poca viabilitat quan el seu traçat és per terrenys accidentats i inaccessibles, per
evitar l’oposició ciutadana”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*