No a la MAT Selva demana al Govern que prioritzi la derogació del ramal selvatà

Reunió de No a la MAT Selva amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat
Reunió de No a la MAT Selva amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat. Foto: No a la MAT Selva

Representatns de la plataforma No a la MAT Selva s’han reunit aquest divendres amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui han traslladat “la necessitat que el Govern català adopti com a prioritat la derogació efectiva de la MAT”.

En la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, també han demanat al president que aquest sigui el tema principal que es tracti en la proxima reunió de la mesa de treball de les administracions i les elèctriques que s’ha de celebrar a principis de setembre i que s’estudiïn a fons les alternatives al ramal de la línia de Molt Alta Tensió.

Gisela Ruiz és la portaveu de No a la MAT Selva:

“Hem traslladat al president que, per una banda, estem molt contents que se celebrés la taula de Riudarenes entre tots els agents implicats, que per fi treballin de manera conjunta per trobar una solució idònia per al territori. D’altra banda, també el nostre posicionament ferm de reclamar la derogació immediata del ramal de la MAT que passa pel mig de la Selva i, per últim, també hem demanat que s’estudiïn a fons totes les alternatives abans de descartar-ne cap i que realment quan es descarti que es faci amb coneixement profund sobre allò que s’està decidint”.

 

 

Des de la plataforma també celebren “la sintonia del president amb els postulats de la plataforma i el suport en el rebuig al ramal de la MAT”.

Des del Govern, per la seva banda, han emès una nota en la que expliquen que el president ha traslladat a la plataforma No a la MAT “el rebuig del Govern al projecte de ramal entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes de la Línia de la MAT Vic-Bescanó, i el compromís de participar activament en la mesa de treball”. També assenyalen que “el president ha recolzat també l’estudi de projectes energètics alternatius des d’una perspectiva de transició a les energies renovables, i que tinguin en compte l’impacte sobre el medi ambient i el patrimoni”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*