Nou canvi de jutge en el cas del crim de Susqueda

Jutjats de Girona
Jutjats de Girona. Foto: Wikimedia

El cas del crim de Susqueda canviarà de jutge en els propers dies segons avança El Punt – Avui. El cas, que s’instrueix fa tres anys, el va iniciar Javier Burgos que al mes de març va obtenir el trasllat que havia demanat.

Ara la jutgessa instructura era Marta Sitges, que properament serà rellevada per un jutge acabat de sortir de l’escola judicial. Serà, per tant, el tercer magistrat del complicat cas dels assassinats dels joves maresmencs Marc i Paula, fet que suposarà un alentiment del procés perquè el nou jutge haurà d’estudiar el cas des de zero.

Per evitar aquest extrem es va plantejar al Tribunal Superior de Justícia (TSJC) la possibilitat que l’actual jutgessa es quedés com a reforç per assumir el sumari de Susqueda i altres casos pendents, com el de l’accident mortal de l’inflable de Caldes de Malavella o el de les nenes assassinades a Vilobí. Aquesta possibilitat, però, no és viable perquè equivaldria a un nomenament especial que vulneraria el precepte constitucional i el dret fonamental de garantir la presència d’un jutge predeterminat, que no pot ser altre que el nomenat, segons explica al diari el president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba.

Una possibilitat més factible és demanar suport a través del que es coneix en el funcionariat com a comissió de serveis -un reforç amb hores extra- un cop el nou jutge s’hagi incorporat. Això ja es va fer el 2018 però cap jutge es va presentar.

El perill radica en que el nou jutge demani el trasllat un cop hagi passat el primer any, que és d’obligada permanència.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*