Nova sessió informativa sobre la recollida porta a porta a Sils

Sessió informativa del porta a porta per als comerços de Sils.
Sessió informativa del porta a porta per als comerços de Sils. Foto: CC Selva

Una cinquantena de comerços de Sils han participat aquest dilluns en una nova sessió informativa sobre el sistema de recollida de residus porta a porta que s’implantarà a la població la propera tardor. La sessió ha estat organitzada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal de la Selva.

La trobada amb els comerciants ha servit per explicar els motius del canvi de sistema de recollida de residus, fonamentalment normatius i mediambientals, així com el funcionament del servei per als comerços. En aquest sentit, els comerciants van mostrar un especial interès per la convivència de la recollida comercial amb particular als edificis on comparteixen portal.

També es va plantejar la possibilitat de combinar recollida municipal i privada per part d’indústries que tenen gestors privats pels seus residus industrials però també generen residus assimilables a domèstics.

L’alcalde de Sils, Eduard Colomé, va destacar la possibilitat que ofereix el porta a porta d’establir sistemes de pagament per generació, que permetran que cadascú pagui per la quantitat de residus que lliura als serveis municipals. A més de Colomé, a la sessió hi va participar el regidor de Medi Ambient, Sergi Urzay i els tècnics del Consell Comarcal de la Selva i de l’empresa NORA.

El canvi de model de recollida a Sils, tant al nucli com a les urbanitzacions, està previst per al proper mes d’octubre. El servei el prestarà el Consell Comarcal de la Selva a través de l’empresa pública NORA. L’ens selvatà, per altra part, ja ha iniciat una campanya de comunicació a la població.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*