L’obra del vilobinenc Arnau Blanch s’exposarà aquest juliol a Perpinyà

Everybody needs good neighbours
Everybody needs good neighbours. Foto: Selva Cultura

Everybody needs good neighbours, l’obra de l’artista de Vilobí Arnau Blanch guanyadora del cicle Art en Ruta d’enguany, es podrà veure a Perpinyà del 17 al 27 de juliol. L’exposició s’emmarca dins un acord entre la Casa de la Generalitat de Perpinyà i el Consell Comarcal de la Selva que té com a objectiu facilitar un espai de promoció i difusió del treball dels creadors visuals de la comarca de la Selva en territori nord-català.

L’obra de Blanch és un viatge visual que parteix de Vilobí d’Onyar, població que es caracteritza per estar ubicada en un espai de confluència d’infraestructures de transport i que el converteix, segons l’artista, en un territori desmembrat. I és que l’aparent comoditat i millora de mobilitat associada a les infraestructures construïdes -com l’aeroport, l’autopista o la via del tren d’alta velocitat- funciona inversament pels habitants de Vilobí d’Onyar, que s’han hagut d’adaptar a un entorn artificial.

Arnau Blanch (1983) treballa la fotografia des del seu potencial narratiu i especulatiu. Després de cursar els seus estudis a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya), es va especialitzar en assaig fotogràfic i fotografia documental a l’ICP (International Center of Photography) de Nova York. L’obra Everybody needs good neighbours va guanyar la Beca Fotopres de la Caixa (2014) i el premi PhotoEspanya: Best Photobook (2015).

Blanch ha exposat a diferents sales de l’Estat espanyol i també a altres països com Anglaterra, Brasil, Nova York, Alemanya i Holanda.

Després de passar per la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners i per Perpinyà, l’obra d’Arnay Blanch es podrà veure al setembre al Festival Innund’Art i a l’octubre a la Casa Saladrigas de Blanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*