Obren els col·legis electorals amb la participació com a gran incògnita

Col·legi electoral a Blanes. Foto: Aj. Blanes
Col·legi electoral a Blanes. Foto: Aj. Blanes

La participació és una de les grans incògnites de les eleccions generals d’aquest diumenge 10 de novembre. Una de les primeres dades que es coneixen és que la participació per correu ha baixat més d’un 27% respecte als comicis del 28 d’abril, quan es va enregistrar una partipació a Catalunya que va arribar al 77%.

Els col·legis electorals de la comarca de la Selva han obert a les 9 del matí per escollir els 350 escons del Congrés dels Diputats i els 208 del Senat. Per quarta vegada en quatre anys, la segona aquest 2019.

A Catalunya tenen dret a vot 5.615.400 persones que han d’escollir un total de 48 diputats al Congrés i 16 senadors. Aquest diumenge, un total de 226.771 electors poden votar per primera vegada. Per províncies, s’han d’escollir 32 diputats a Barcelona, 6 a Girona i a Tarragona, i 4 a Lleida. De senadors s’han d’escollir quatre a cada circumscripció.

A Catalunya hi ha un total de 8.365 meses repartides en 2.670 col·legis electorals. I dues xifres més destacades: 92.000 agents de tots els cossos de seguretat s’han mobilitzat a tot l’Estat per aquesta jornada electoral. A Catalunya hi ha un reforç extraordinari de gairebé 3.000 agents de la Policia Nacional.

La jornada electoral està marcada per la sentència comdemnatòria als líders del procés d’independència. A la Selva, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va ser la força més votada en les eleccions generals del passat 28A.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*