Possibles errors en el recompte de vots del 26M

Col·legi electoral a Blanes. Foto: Aj. Blanes
Col·legi electoral a Blanes. Foto: Aj. Blanes

El recompte de vots de les eleccions municipals dels 26M ha originat polèmica en coneixer-se almenys dos casos de possibles errors en la publicació dels resultats provisionals durant la nit electoral. Es tracta dels dos regidors atorgats inicialment al Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona o els vots totals atribuïts a la CUP, que finalment són 55.000 més dels que es van publicar inicialment.

De moment, a la comarca de la Selva no hi ha constància de cap error publicat. Aquest dimecres les Juntes Electorals de Zona comencen el recompte oficial de vots. Aquest és el realment és vàlid i normalment no sol ser gaire diferent del que es publica durant la nit electoral. Aquest segon recompte que fan les Juntes Electorals de Zona és el que acaba publicant el BOE com a vàlid i oficial.

En les eleccions municipals de fa quatre anys, els resultats oficials no es van publicar al BOE fins el 4 de juliol. L’empresa encarregada de difondre les dades és la catalana Scytl. Fa quatre anys el contracte va ser adjudicat a Indra i també va tenir problemes ja que va haver d’aturar el recompte durant més de mitja hora fins que no va solucionar algunes incidències.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*