Presenten a Blanes cinc rutes per descobrir el patrimoni cultural del Vescomtat de Cabrera

Presentació senyalització rutes del Vescomtat de Cabrera
Presentació senyalització rutes del Vescomtat de Cabrera. Foto: CC Selva

Blanes ha acollit aquest divendres al matí l’acte de presentació de la senyalització d’elements patrimonials i rutes d’autodescoberta que formen part del projecte “Producte turístic cultural vescomtat de Cabrera” en el que participen una dotzena de municipis de la comarca de la Selva: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sils, Susqueda i Vidreres.

La senyalització s’ha realitzat durant el mes de juny i la primera setmana de juliol i permet als visitants escollir entre cinc rutes per conèixer la història del vescomtat de Cabrera a partir dels àmbits militar, administratiu, religiós, comercial i de coneixement i recerca.

En el marc d’aquesta presentació s’ha fet la descoberta d’un dels cinc tòtems de senyalització que hi ha a Blanes de la Ruta del Vescomtat de Cabrera, el què està situat a la Plaça de l’Església.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha dit que el Castell de Montsoriu, un dels elements senyalitzats a les rutes, és un valor turístic per a la comarca:

“De fet, aquest projecte comtempla posar en valor aquesta història que molta gent no coneix, que és la història del Vescomtat dels Cabrera. El Consell Comarcal és propietari d’un castell i aquest castell contempla tota una història que hi ha al darrere però també és un valor turístic per a la comarca”.

Per la seva banda, el vicepresident del Consell Comarcal i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha destacat la necessitat que les rutes es converteixin en una visita obligada per als turistes:

“Avui neix una segona peça de tot el que comença a ser un gran projecte turístic i cultural. Quan parlo de turístic i cultural parlo de turisme, de cultura, de gastronomia, de territori, de descoberta o d’investigació. En aquest moment podem que dues grans joies del Vescomtat de Cabrera estan a la comarca. Són el Castell de Montsoriu, el castell gòtic més important de Catalunya i el Palau de Mar dels Vescomtat de Cabrera a Blanes. A partir d’aquí hi ha les dues grans extensions dels Cabrera arreu del Principat. Pensem que fa mil anys les comarques no existien, existien els feus. Tota aquesta idea de desenvolupar aquest gran projecte està a les mans de les administracions públiques. I hem d’aconseguir que la gent se’l faci seu, hem d’aconseguir que tots els actors i tots els operadors del món del turisme es facin seva aquesta proposta i la poguem desenvolupar de cares a fora. De tal manera que en un curt període de temps les diferents rutes dels Cabrera sigui d’obligat compliment de visita per a la gent de Catalunya i a ser possible del sud d’Europa”.

Aquesta senyalització patrimonial és una de les actuacions del projecte “Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera”, que executa el Consell Comarcal de la Selva i que té com a objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera. D’aquesta manera es pretén generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants.

El projecte es va començar a executar el 2017 i està cofinançat a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Durant aquest temps s’ha treballat en la conceptualització del projecte, la creació de la imatge i la marca, el relat per donar-lo a conèixer i la selecció dels elements patrimonials que després s’han senyalitzat amb la creació de les rutes que avui s’han presentat.

Ara es treballa en la construcció del portal web que recollirà tota la informació del projecte i en la producció de diferents recreacions digitals que permetran conèixer el Vescomtat de Cabrera a través del recurs visual.

De forma paral·lela s’han executat les obres de restauració del Castell de Montsoriu que permetran la creació del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera. Aquest any també han de començar les obres d’ampliació del Museu Etnològic del Montseny a Arbúcies que acollirà el Centre de Divulgació i Investigació de la Batllia de Montsoriu, i que tindrà com a objectiu la recerca i divulgació del Vescomtat de Cabrera.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*