Presenten a Santa Coloma el llibre solidari “Set amigues i un robatori misteriós a Egipte”

Presentació de "Set amigues i un robatori misteriós a Egipte"
El filòleg i professor de secundària Joan Casalprim ha presentat l'acte

Una seixantena de persones han assistit aquest dissabte a la tarda a la presentació oficial del llibre solidari “Set amigues i un robatori misteriós a Egipte”. L’acte, que estava previst per la primavera però s’ha hagut d’ajornar per la pandèmia, s’ha fet finalment a la Casa de la Paraula i ha comptat amb la presència d’autoritats locals i comarcals.

Esther Latre, directora de l’escola gironina Les Alzines, on les noies cursen 5è de primària, ha destacat l’esforç de les autores i la solidaritat que han demostrat:

“Ha sigut un resultat espectacular. A nosaltres ens ho van venir a explicar a l’escola, a tot el consell de direcció de Les Alzines, i ens vam quedar realment parades. Ja no només pel fet que escribissin, que havien de posar tots els seus talents a l’escriptura, sinó pel fet d’haver-se de coordinar, haver de quedar entre set amigues, per les dificultats que això comporta. I també pel fet de fons, hi havia un fons solidari molt important que a aquestes edats no sol ser habitual. Des de l’escola intentem fomentar tots aquests valors però pensem que realment allà on es creix amb valors és a la família i pensem que hem de donar un reconeixement molt especial als pares d’aquestes noies i a totes elles”.

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, que ha destacat la sensibilitat de les autores tot i la seva curta edat:

“Són unes noies amb molta cultura i amb moltes ganes de fer coses. Són actives a nivell literari. Però a més a més, que tinguin aquesta sensibilitat, que hagin anat allà tan petites i hagin pogut captar la necessitat d’aquestes persones que voluntàriament fan aquesta tasca tan important pels nens que estan allà malalts i per les seves famílies, no tothom ho capta a aquesta edat. Això diu molt d’elles, dels seus sentiments i dels valors amb els que han estat educades”.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, també ha reconegut la feina de les set noies:

“He de dir que a nivell de presentació s’han expressat molt i molt bé. És un llibre d’aventures però que està molt ben fet per l’edat que tenen. Felicitar des d’aquí aquesta iniciativa i esperar que tinguin molt èxit i que no sigui l’últim”.

 

L’alcaldessa de Santa Coloma, Susagna Riera, durant la seva intervenció

Iniciativa solidària

L’Ariadna Bosch, l’Ariadna Vila, la Núria Rosón, la Ceci Cuadrado, la Clàudia Cantó, la Berta Parra i la Mariona Serra, alumnes de cinquè de primària, són les escriptores d’aquesta historia que ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora colomenca Georgina Torra.

Quan van engegar aquest projecte només tenien deu anys. Totes elles es van endinsar en un viatge que les portaria a conèixer i a aprendre sobre un país desconegut: Egipte. El llibre és un projecte conjunt i una motivació per a les escriptores. Van anar construint el relat i finalment van decidir fer un pas més enllà i destinar els diners a un fi social.

El fet de conèixer l’Hospital de Sant Joan de Déu des de dins -unes d’elles va estar ingressada una temporada- les va portar a decidir que tots els beneficis es donarien al projecte Hospital Amic.

Durant els darrers mesos s’han dedicat a promocionar el llibre amb diversos actes a Girona i Santa Coloma de Farners. El llibre es presentarà properament a altres poblacions de la Selva.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*