Presenten a Santa Coloma la cooperativa ‘El Trèvol’

Presentació Cooperativa El Trèvol
Presentació Cooperativa El Trèvol. Foto: laselva360

La sala d’actes de la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners es va omplir de gom a gom el passat dijous a la tarda per escoltar l’equip impulsor de la nova cooperativa ‘El Trèvol’ que, a partir del setembre, assumirà la gestió de la llar d’infants ‘La Miraculosa’.

El mes de febrer els actuals gestors, la Fundació Vincenciana, van comunicar els pares que el curs vinent abandonen el projecte per falta de viabilitat econòmica, el que va provocar un cert nivell de preocupació a la població. Des de llavors el problema ha estat abordat per diversos agents que, finalment, han trobat una sortida: la constitució d’una cooperativa mixta. ‘El Trèvol” comptarà amb tres tipus de socis: col·laboradors, usuaris i consumidors i treballadors.

Sílvia Artau, una de les sòcies del projecte, explica la funció de cadascun d’ells:

“Hem buscat la figura del soci col·laborador que principalment aportarà capital i ajudarà a la viabilitat del projecte. També hi ha el soci usuari, que és el que farà ús dels serveis que presta la llar d’infants, i el soci treballador, que és el que presta serveis a la cooperativa, ja sigui docent o no”.

Presentació Cooperativa El Trèvol. Foto: laselva360
Presentació Cooperativa El Trèvol. Foto: laselva360

La cooperativa estarà regida per una assemblea de socis, el seu màxim òrgan i on es prendran totes les decisions. L’organigrama també contempla la figura d’un òrgan rector, que serà l’encarregat de gestionar el dia a dia i impulsar les activitats de la societat. Per altra part es constituiran fins a 14 comissions que treballaran en diversos àmbits com, per exemple, la comunicació o el manteniment de les instal·lacions.

“Volem impulsar el treball cooperatiu” diu Artau. “Això també ajuda a la viabilitat del projecte. Perquè, per exemple, si un pare és lampista i hem de fer una reparació, li podem encarregar que ho faci ell i que el seu fill participi de l’experiència”.

Sílvia Artau també explica el sentit del logotip i el nom:

“El Trèvol significa la sort en el nou projecte. El logo està configurat amb tres cors, que representen tot l’amor amb el que fem aquest projecte i la unió de la família, l’escola i el projecte educatiu”.

La cooperativa es troba ara en procés de constitució. Un cop s’hagin enllestit els tràmits el Departament d’Ensenyament farà el traspàs d’alumnes -de moment una seixantena- a la nova gestora del projecte. Per altra banda, la Fundació Vicenciana i els impulsors de ‘El Trèvol’ han arribat a un acord per fer ús de les instal·lacions mitjançant un contracte de lloguer de 10 anys de durada.

“L’Ajuntament ens ajuda en els primers anys per fer viable el projecte però creiem que quan es consolidi anirà sol. En 2 anys ha de ser viable, confiem molt en l’aportació del soci col·laborador i del propi èxit del projecte que farà que tingui un efecte crida important”, diu Artau. En aquest sentit, a banda del propi servei de llar d’infants, la nova societat oferirà servei de casals, tallers i xerrades.

Suport de l’Ajuntament

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha confirmat que entrarà com a soci col·laborador en la nova cooperativa i que aportarà una subvenció per ajudar a la seva viabilitat.

Ho ha explicat la nova alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera:

“Evidentment ens comprometem a ajudar el màxim que podem però els números no els vam saber fins ahir i encara falten moltes dades perquè és el que em demanarà la interventora per poder fer una valoració de la despesa que podem destinar. L’import no el sé pèrò soci col·laborador és el mínim. A part d’això hi haurà una subvenció suficient perquè puguin engegar fins allà on l’Ajuntament pugui destinar”.

Els mètodes educatius que farà servir la nova llar d’infants són Reggio Emilia, Montessori, Emmi Pikler i Waldorf, basats en potenciar i afavorir l’autonomia de l’infant en tots els sentits.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*