Quinze municipis selvatans s’uneixen en un projecte per potenciar els camins de Sant Jaume

Un tram del Camí de Sant Jaume. Foto: Associació de Turisme La Selva, Comarca de l'Aigua
Un tram del Camí de Sant Jaume. Foto: Associació de Turisme La Selva, Comarca de l'Aigua

El Consell Comarcal de la Selva ha anunciat la posada en marxa d’un projecte per potenciar els camins de Sant Jaume que passen per la comarca de la Selva.

En total són més de 120 quilòmetres de camins -com la via Augusta, o el camí de Marina l’eix del Ter-Brugent- que s’aprofitaran per fomentar activitats turístiques basades en el cicloturisme, el senderisme i les activitats eqüestres i d’aquesta manera potenciar el patrimoni històric, cultural i natural de la comarca de la Selva i desestacionalitzar el turisme, segons expliquen des del Consell Comarcal en una nota de premsa.

Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, ha explicat que el projecte “pretén fomentar l’afluència i l’estada de visitants i peregrins a la comarca, de manera que això generi un impacte econòmic per als municipis”. Algunes de les actuacions concretes que es faran són la senyalització dels camins de Sant Jaume que passen per la comarca i dels elements patrimonials relacionats així com l’adequació d’espais municipals a Riudellots de la Selva i Vidreres com a centres d’interpretació, acollida i estada dels visitants. També es desenvoluparà un pla de màrqueting i comunicació per donar a conèixer el Camí de Sant Jaume al seu pas per la Selva.

El projecte es desenvoluparà entre aquest 2019 i el 2021 i comptarà amb una inversió d’1,9 milions d’euros, dels quals 802.540,22 euros provindran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea.

Els municipis que hi han donat suport són Amer, Anglès, Blanes, Caldes de Malavella, Fogars de la Selva, Hostalric, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudellots de la Selva, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Sils, Tossa de Mar i Vidreres.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*