El reciclatge a Tossa de Mar es duplica en dos mesos

reciclatge a tossa de mar

Tossa de Mar està a punt d’assolir el 40% de reciclatge, una xifra de participació que duplica el resultat del 18% que tenia el mes de març. Fou durant el mes posterior que els serveis de recollida de residus i neteja es van renovar, en el marc de la delegació integral dels serveis cap al Consell Comarcal de la Selva. En aquest moment, es va posar en funcionament un nou pla de gestió.

Una de les principals novetats ha estat la renovació dels serveis del carrer. Els antics contenidors han estat substituïts per nous models, més moderns i pràctics. El nou pla, també ha contemplat l’ampliació del servei de recollida comercial. Amb el canvi, ara arriba a tots els comerços i fraccions. A més, des del consistori s’ha realitzat una àmplia campanya informativa de conscienciació, destinada a la població local, però també als comerços.

Sota el títol de “Tossa RECICLA, ens renovem per al futur”, la campanya ha obtingut uns resultats del tot positius. S’han establert diferents punts informatius que han rebut fins a 1.700 veïns, que han volgut adquirir el seu joc de reciclatge. Tanmateix, cal destacar que gran part de l’increment en les xifres prové dels residus generats pels comerços de la zona. De fet, la participació per part d’aquests ha augmentat tota previsió. Per la qual cosa, s’ha hagut d’acordar un canvi d’horari d’alguns serveis comercials que, a partir del 3 de juny, han passat a ser matinals i nocturns.

Arreu del municipi s’han distribuït un total de 490 contenidors del nou model de càrrega lateral i s’han instal·lat 160 contenidors més petits per donar servei al nucli antic i a altres zones on no poden accedir els camions de càrrega lateral. També s’han facilitat 770 contenidors als comerços adherits al servei de recollida porta a porta, 4 càmpings disposen de servei de contenidors municipals de gran capacitat i, a més, s’han distribuït 50 papereres de paper i envasos pels edificis públics.

De cara a l’any que ve, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament reprendran la campanya informativa, que anirà sobretot orientada als visitants de Tossa. L’objectiu és seguir millorant les xifres i que es faci palesa l’aposta municipal pel reciclatge i la sostenibilitat.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*