Recullen prop de 100 quilos de residus del fons marí de Blanes

Neteja Fons Marí de Blanes
Neteja Fons Marí de Blanes. Foto: Aj. Blanes

La neteja del fons marí de Blanes que s’ha fet aquest dissabte a l’entorn de la roca de Sa Palomera ha acabat amb la recollida de prop de 100 quilos de petites deixalles. La recollida, que s’ha fet en superficie i també amb immersió, ha estat organitzada per l‘Ajuntament amb el suport de l’entitat ecologista Escama.

És la primera acció d’aquest tipus que s’organitza just després dels focs de Blanes. L’objectiu és netejar l’entorn de Sa Palomera-des d’on es disparen els focs d’artifici- dels residus que acaben deixant els artefactes. L’altre objectiu, segons expliquen des del consistori, és “la preservació del medi ambient en general i conscienciar la ciutadana”.

En total, han treballat aquest dissabte en la neteja del fons marí de Blanes una trentena de dones i homes de forma voluntària.

100 quilos de deixalles

En total, a la neteja del fons marí de Blanes s’han recollit prop de 100 quilos de petits deixalles. Però només un 20% era material pirotècnic procedents dels focs. D’aquest 20%, un 10% és biodegradable, tal com marca la normativa vigent fa tres anys.

La resta de residus trobats és molt variat: des de llaunes i envasos, passant per material sanitari, roba, sabates i burilles de cigarretes fins una maleta fotogràfica amb cubetes de gelat a dins.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*