Retorn a l’escola marcat per la pandèmia del coronavirus

Escola Jacint Verdaguer de Sils. Foto: Google Street View
Escola Jacint Verdaguer de Sils. Foto: Google Street View

Retorn a l’escola aquest dilluns 14 de setembre. Avui comença un curs carregat d’incògnites i marcat per la pandèmia del coronavirus però amb la intenció de ser el més presencial possible.

Els municipis han preparat plans de mobilitat per tal de garantir una mobilitat segura en el retorn a l’escola i evitar aglomeracions. Als centres, els patis es dividiran en zones i a les aules es crearan grups estables d’alumnes. Les mascaretes seran obligatòries tota l’estona per a alumnes i docents de secundària. En els alumnes d’infantil la mascareta no és obligatòria i els de primària l’hauran de portar a l’aula, de moment, les dues primeres setmanes de curs. Els mestres d’infantil se la podran treure si els entorpeix molt la feina.

Per altra part, les autoritats sanitàries han explicat els símptomes amb els quals no es permetrà accedir als centres escolars. Són febre, dificultat per respirar, vòmits i pèrdua d’olfacte i gust. El mal de coll o els refredats de nas han d’anar acompanyats d’altres símptomes.

La ràtio recomanada dels grups és de 20 alumnes però no és d’obligat compliment per als centres escolars. Pel que fa a les activitats extraescolars, s’hauran de prioritzar les que es facin a l’aire lliure.

Està previst fer mig milió de test PCR a professors i alumnes a partir del 21 de setembre i durant els propers dos mesos. Per altra part, si hi ha casos positius en més d’un grup les autoritats sanitàries estudiaran si convé tancar el centre i continuar el curs a distància.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*