Sant Hilari Sacalm tindrà un Pla Educatiu d’Entorn

Sant Hilari serà el primer municipi de La Selva interior amb un Pla Educatiu d'Entorn propi. Foto: Pixabay
Sant Hilari serà el primer municipi de La Selva interior amb un Pla Educatiu d'Entorn propi. Foto: Pixabay

El Ple Municipal de Sant Hilari Sacalm ha aprovat el conveni amb l’administració de la Generalitat de Catalunya per al Pla Educatiu d’Entorn. El consistori havia sol·licitat el pla amb la intenció de cercar eines per adaptar-se al context social que viu el municipi.

Els Plans Educatius d’Entorn són una iniciativa oberta i innovadora de cooperació educativa entre les administracions -autonòmica i local- que tenen com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social; per a fer-ho, aposten per l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Així, l’Ajuntament de Sant Hilari havia sol·licitat el Pla Educatiu a la Generalitat per a adaptar-se al context social del municipi.

L’objectiu essencial dels plans és aconseguir continuïtat i coherència entre les accions dels diferents agents educatius que operen en un territori. En concret, el Pla Educatiu de Sant Hilari aposta per tres línies d’acció: la consolidació d’un nou model d’intervenció comunitària, la realització d’una diagnosi Ade les necessitats i els reptes socioeducatius i la creació d’un model de convivència del municipi.

Tres eixos d’acció principals

En aquest sentit, el model d’intervenció vol fomentar el treball en xarxa i la cooperació dels agents socioeducatius; d’aquesta manera, es podrà implementar accions i integrar criteris per desenvolupar projectes comuns que facilitin el contínuum educatiu. D’altra banda, la diagnosi vol lluitar contra el fracàs escolar i l’exclusió social dels infants i
joves del poble. Per últim, el pla aposta per la participació i implicació ciutadana a l’hora d’incorporar la perspectiva intercultural, el consens i el diàleg com a instrument metodològic d’acció comunitària al municipi.

Amb aquest Pla Educatiu d’Entorn, Sant Hilari es converteix en el primer municipi de La Selva interior amb un PEE propi. Així, des de l’àrea d’educació s’aposta per interpel·lar les parts implicades a assumir la seva responsabilitat i el seu compromís amb els projectes comuns.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*