Santa Coloma acull l’acte del 35è aniversari de la xarxa d’arxius comarcals

35è aniversari de la xarxa d'arxius comarcals de la Generalitat a Santa Coloma de Farners. Foto: Aj. SCF
35è aniversari de la xarxa d'arxius comarcals de la Generalitat a Santa Coloma de Farners. Foto: Aj. SCF

Els arxivers i arxiveres de tot Catalunya s’han trobat aquest dijous a Santa Coloma de Farners en un acte per celebrar el 35è aniversari de la creació de la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat. L’acte, que ha comptat amb la presència de diverses autoritats, ha servir per fer balanç de més de tres dècades de conservació i difusió del patrimoni documental del país.

La Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya està formada pels arxius d’àmbit comarcal que treballen de forma coordinada per assegurar les directrius que marca la llei del 2001 sobre l’arxiu i gestió de documents. També asseguren el respecte als principis de provinença i territorialitat en el tractament i accés als documents.

Per altra part, els arxius comarcals gestionen la documentació relativa al patrimoni històric i cultural d’aquelles poblacions que per la seva dimensió no compten amb els suficients recursos per oferir el servei d’arxiu local o només el poden oferir en part. Solen ser, normalment, poblacions de menys de 10.000 habitants amb les que els arxius comarcals treballen de forma conjunta per conservar la seva història.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*