Santa Coloma celebra la XIV Festa de la Revolta dels Segadors

Segadors i Segadores a la Festa de la Revolta dels Segadors. Foto: lasega1640
Segadors i Segadores a la Festa de la Revolta dels Segadors. Foto: lasega1640

Santa Coloma de Farners reviu aquest cap de setmana l’aixecament de la població contra les tropes de Felip IV i el comte-duc d’Olivares l’any 1640 i que originaria després la Guerra dels Segadors. És per això que s’han preparat un conjunt d’activitats que conformen la XIV edició de la Festa de la Revolta dels Segadors, amb epicentre a la plaça Farners de la capital selvatana.

Durant tot el cap de setmana hi haurà campaments dels segadors i dels “tercios”, mercat, recreacions històriques, visites guiades teatralitzades, exposicions, mostres de cultura popular, trabucaires, sardanes, castellers, espectacles infantils i concerts.

Les activitats van començar ahir divendres amb la presentació de la cervesa artesana “Pólvora” de Cerveses Trabuc, la recreació històrica de la Caça de Bruixes i el tradicional sopar popular de la Revolta. També es va fer una visita guiada treatralitzada que es repeteix aquest dissabte i diumenge.

Aquest dissabte, per altra banda, ha tingut lloc la presentació d’una exposició fotogràfica a la Casa de la Paraula, la desfilada dels “tercios”, passacarrers amb els trabucaires d’en Serrallonga i de Cassà de la Selva, sardanes i un espectacle infantil. A la tarda hi ha prevista la trobada de gegants de i cercavila de les colles de Santa Coloma, Riudarenes i Salt i la recreació històrica “Emboscada i judici a un bandoler, a càrrec d’Alma Cubrae i La Sega 1640.

També es presentarà a la Casa de la Paraula la novel·la “Els fills d’en Damià i les llàgrimes de sal” de Gisela Carbonell i Lluís Carbonell. Al vespre hi ha prevista una representació teatral, un correfoc i el Concert de la Revolta.

Per diumenge es repeteixen algunes de les activitats de divendres i dissabte, com el mercat i les visites teatralitzades, i destaquen el Ball de Bastons, la recreació històrica de la batalla de Riudarenes i la descarregada de trabucs.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*